Eten bewaren

Eten bewaren

Als je geen eten wilt weggooien, is het handig om verschillende soorten opbergbakjes, -potten en -flessen in de kast te hebben staan. Ook als je aan het preppen bent voor de volgende dag (of dagen) heb je deze items nodig. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei leuke vormen en kleuren… maar als je ze dan toch aan moet schaffen, is het goed om op een paar dingen te letten!

Milieuvriendelijke bakjes en potjes
Ten eerste is het belangrijk om zo min mogelijk afval te maken, dus plastic zakjes die je slechts één keer kan gebruiken zijn een no go. Tegenwoordig zijn er genoeg milieuvriendelijke vervangers, zoals wasbare boterhamzakjes. Je kunt natuurlijk ook voor bakjes of potjes kiezen in plaats van zakjes, maar let dan goed op het materiaal waarvan deze bakjes en potjes zijn gemaakt. Het beste is om te kiezen voor glas, roestvrijstaal (RVS) of plastic zonder BPA (Bisphenol A), weekmakers en parabenen.

RVS en glas
RVS en glas zijn stevige materialen die geen smaken of geurtjes afgeven of opnemen. Bovendien hebben beide materialen een glad oppervlak dat gemakkelijk afgewassen kan worden. Daarnaast kan in een glazen bakje ideaal eten ingevroren worden en naderhand weer opgewarmd worden in de magnetron.

Food Huggers
Ken je ook de Food Huggers al? Dit zijn handige siliconen afdekvormen voor allerlei groenten en fruit, maar ook voor blikken en potten. Deze knuffelaars zorgen ervoor dat je je eten vers kunt houden tot de volgende keer dat je het wilt eten. Ze zijn ook nog eens te verkrijgen als setje met meerdere maten waardoor er altijd wel eentje past!

Lees ook: H&M Conscious

Geef een reactie