Trees for All: compenseer de CO2-uitstoot van je reis!

In de zomer gaan we met z’n allen massaal op vakantie, de wereld ontdekken. En dan geldt: hoe verder, hoe beter. Maar stiekem weten we ook wel dat hoe verder je gaat, hoe vervuilender dat is voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat je ruim 5 jaar lang geen vlees zou mogen eten als je de CO2-uitstoot van een retourtje Thailand met het vliegtuig wil compenseren?

Om te weten hoeveel CO2-uitstoot je produceert met bijvoorbeeld de auto, de trein of het vliegtuig, kan je de CO2-calculator van Trees for All raadplegen. Om deze uitstoot te compenseren, kan je ook meteen geld doneren aan deze organisatie. Vervolgens gebruiken zij dat geld om bomen te planten in Bolivia, Oeganda, maar ook gewoon in Nederland. Deze bomen kunnen dan CO2 uit de lucht opnemen en weer omzetten in zuurstof. Kan jij toch met een goed gevoel op vakantie!

Foto: Unsplash

Lees ook: Boek je vakantie met Booking.com en Bont voor Dieren

Geef een reactie