Citytrip Parijs – 5 minder bekende bezienswaardigheden

Citytrip Parijs

Op vakantie gaan is natuurlijk superleuk, lekker een paar dagen uitrusten of een beetje cultuur snuiven in een ander land. Helaas is reizen wel heel belastend voor het milieu, zeker wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Nu kan je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van je vlieg- of autoreis te compenseren met Trees for All, maar het is misschien wel leuker om andere manieren van reizen te ontdekken. Zo zijn steden als Londen, Berlijn en Parijs goed en snel te bereiken met de trein. Dit is beter voor het milieu en niet eens heel duur. Als je niet voor een lastminute vakantie gaat, is een treinreis naar Parijs zelfs goedkoper dan een ritje met de auto!

Met de trein naar Parijs
Dus wil je in het najaar nog een weekendje weg of ben je al aan het fantaseren over je zomervakantie van volgend jaar? Dan mag Parijs met de Thalys zeker niet op je lijstje ontbreken! Niet alleen omdat zo’n reis beter voor het milieu is, maar ook omdat er nog zoveel te ontdekken is in Parijs, ook al ben je er al een keer (of meerdere keren) geweest. Want de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacré-Coeur en de Notre Dame kennen we allemaal wel als hotspots in Parijs. Maar er zijn nog zoveel andere leuke, en vooral minder toeristische plekjes te vinden in deze stad van de liefde! ANNA heeft vijf minder bekende Parijse bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Deze zijn zeker leuk om te bezoeken als je al eens eerder in Parijs bent geweest.

Villa Léandre
Villa Léandre is een doodlopend straatje in het noorden van Parijs, op ongeveer tien minuten loopafstand van de Sacré-Coeur dus makkelijk te combineren. Dit straatje valt op door de Engels aandoende bouwstijl van de huizen, want zulke huizen zijn in Parijs vrijwel nergens anders te vinden. Het straatje is vernoemd naar de Franse humorist Léandre.

Villa Leandre

Marché aux Puces de Saint-Ouen
Marché aux Puces de Saint-Ouen is een oude rommelmarkt in het noorden van Parijs, net buiten de périphérique. Het is de grootste antiek- en vlooienmarkt van Parijs met spullen van goede kwaliteit, maar zeker niet goedkoop. De markt is gebruikt als decor in vele films. Let op: deze rommelmarkt is enkel geopend op zaterdag, zondag en maandag!

Marché aux Puces de Saint-Ouen

Arènes de Lutèce
Arènes de Lutèce is het oudste bewaard gebleven gebouw van Parijs. Het amfitheater, dat ligt in het 5earrondissement, is gebouwd in de Romeinse tijd. Deze historische plek staat midden tussen de ‘gewone’ gebouwen van de stad en trekt veel Parijzenaren aan die daar komen om een spel petanque te spelen. De tribunes boden in de Romeinse tijd plaats aan ongeveer 17.000 toeschouwers. Deze konden door maar liefst 41 ingangen naar binnen.

Arènes de Lutèce

Le Jardin du Luxembourg
Le Jardin du Luxembourg is een park ten zuiden van Palais du Luxembourg, in het 6earrondissement van Parijs. Het park is bezaaid met ‘Luxembourgstoeltjes’. Ook staan er meer dan honderd standbeelden, waaronder het eerste exemplaar van het Statue of Liberty. Parijzenaren komen er graag luieren, spelen en wandelen.

Le Jardin du Luxembourg

La Grande Arche de la Fraternité
La Grande Arche de la Fraternité, kort: La Grande Arche, is de 20eeeuwse versie van de Arc de Triomphe in het zakendistrict La Défense, ten westen van Parijs. Deze boog van de broederschap is 35 verdiepingen hoog en de bovenste verdieping biedt uitzicht op de stad. Daarnaast is er een restaurant en een expositieruimte. De Grande Arche ligt op dezelfde lijn (Axe Historique) als onder andere de Arc de Triomphe en de glazen piramide van het Louvre. Bovendien past de Arc de Triomphe precies onder de Grand Arche.

Grande Arche

Lees ook: Boek je vakantie met Booking.com en Bont voor Dieren

Geef een reactie