Citytrip Parijs – 5 leuke plekjes om te eten

Yummy & Guiltfree

In Parijs is het niet makkelijk om een restaurant te vinden waar ze een veganistische maaltijd serveren of rekening houden met intoleranties. Wil je toch een weekendje naar Parijs? Dan heeft ANNA wat zaakjes op een rijtje gezet!

Bululu Arepera
Een arepera is een traditioneel Venezolaans plat maïsbroodje dat gevuld wordt met allerlei verschillende lekkernijen. Bululu Arepera serveert zulke broodjes, voor slechts €8,- per stuk! De smaakcombinaties lijken in eerste instantie niet logisch, maar zijn wel heel lekker. Ook zijn er vegetarische opties. Bululu Arepera ligt misschien een beetje uit de richting, maar er is een metrostation in de buurt dus het restaurantje is wel goed bereikbaar. Houd er wel rekening mee dat het een heel klein zaakje is, dus dat je er vooral naartoe gaat voor een snelle hap of om iets af te halen.

Bululu Arepera


Yummy & Guiltfree
Yummy & Guiltfree serveert glutenvrije wafels op twee locaties in Parijs. Daar kan je kiezen tussen een zoete of een zoute variant. Ook zijn er verschillende toppings voor de wafels, en enkele daarvan zijn ook lactosevrij! Dus voor een heerlijk tussendoortje ga je naar Yummy & Guiltfree.

Yummy & Guiltfree


La REcyclerie
In het noorden van Parijs is een oud, vervallen stationnetje opgeknapt en omgetoverd tot La REcyclerie. Hier kun je dineren of gewoon iets drinken, en op zaterdag en zondag kun je er gaan brunchen. Zo’n brunch is ideaal te combineren met een bezoek aan de Marché aux Puces de Saint-Ouen. La REcyclerie is een restaurant waar ecologische verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staat, daarom gebruiken ze ook alleen maar lokale en duurzame producten. Bovendien serveert de keuken één dag per week een 100% vegetarisch of veganistisch gerecht!

La Recyclerie


Amorino
Amorino is een keten met winkels in verschillende landen en meerdere in het centrum van Parijs. Er wordt Italiaans ijs en sorbetijs verkocht en geserveerd in de vorm van bloemetjes op een hoorntje. Amorino houdt rekening met het milieu, ook in het productieproces, en verkoopt daarom biologisch ijs. Bovendien geven ze heel duidelijk aan welke producten ‘vegan friendly’ zijn!

Amorino


Hank Burger
Voor veganisten die zin hebben in een burger is Hank Burger de hemel op aarde. Dit burgerrestaurant serveert enkel veganistische burgers. Bovendien kan je ervoor kiezen om je burger te laten maken op een glutenvrij broodje. Ook andere producten die ze verkopen en dingen zoals servetjes zijn duurzaam en milieubewust. Ben je in Parijs en heb je toch meer zin in een pizza? Dan kan je ook terecht bij Hank Pizza, het pizzarestaurant van Hank!

Hank Burger

Lees ook: Citytrip Parijs – 5 minder bekende bezienswaardigheden

Geef een reactie