Nieuw: knapperige haverrepen van Liga (en twee andere aanraders!)

Knapperige haverrepen

Wanneer je tarwe- en lactose-intolerant bent, is het vaak lastig om tussendoortjes te vinden die je wel mag eten. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om zelf koekjes of repen te maken. Afhankelijk van wat je er allemaal instopt, is dat vaak ook nog eens gezonder dan koekjes uit de supermarkt. Toch heb je soms geen zin of tijd om zelf iets te maken. Gelukkig heeft Liga sinds kort knapperige haverrepen!

Knapperige haverrepen van Liga
In de volkoren haverrepen van Liga zit geen tarwe en lactose. De koeken zijn verkrijgbaar in de smaken honing en kokos. Houd er wel rekening mee dat er in principe geen tarwe en lactose in deze repen zit, maar dat ze wel sporen van tarwe en melk kunnen bevatten. Bepaal dus zelf of je dit kan hebben, afhankelijk van hoe overgevoelig je bent voor deze ingrediënten. De haverrepen zitten per twee verpakt in een zakje en in één doosje zitten vier zakjes. Per doosje betaal je €2,29 (bij Albert Heijn).

Stevige havermoutrepen van Bolletje
Een ander tussendoortje waarin geen tarwe en lactose zit, maar dat al wat langer bestaat, zijn de ‘Goed Bezig’ havermoutrepen van Bolletje. Deze zijn te verkrijgen in de smaken naturel en rood fruit. Let op: er bestaan ook ‘Goed Bezig’ krokante graanrepen en daar zit wel tarwe in! Ook voor de stevige havermoutrepen geldt dat ze sporen kunnen bevatten van andere granen en melk, dus bepaal hierbij ook of je dit kan hebben of niet. Per doosje met negen repen betaal je €1,49 (bij Albert Heijn).

Krokante muesli van Zonnatura
Een lekker ontbijt vinden als je tarwe- en lactose-intolerant bent is ook niet gemakkelijk. Gelukkig heeft Zonnatura sinds kort krokante muesli van honderd procent volkoren havervlokken, naturel of met pure chocolade. Beide zijn verkrijgbaar zonder tarwe en lactose, maar kunnen wel sporen van melk bevatten. Deze muesli kan je bijvoorbeeld met lactosevrije melk eten. Let ook hier op dat Zonnatura ook andere muesli (niet krokant) verkoopt waar wel tarwe in zit! Voor een zak van 375 gram met krokante muesli naturel betaal je €2,99 en voor die met pure chocolade betaal je iets meer, namelijk €3,09 (bij Albert Heijn).

Succes met tarwe- en lactosevrij shoppen!

Lees ook: Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise

Geef een reactie