Citytrip Praag

Praag

Een minivakantie in de herfst plannen is niet verkeerd, en waarom dan niet naar Praag? De Gouden Stad wordt gezien als een van de mooiste steden in Europa. Maar er zijn meerdere redenen om naar Praag af te reizen voor een citytrip!

Kleurrijk
Praag is een erg kleurrijke stad doordat de gevels van de gebouwen in allerlei kleuren zijn geschilderd. Bovendien is de stad in de herfst extra kleurrijk omdat dan ook de bomen verschillende herfstkleuren hebben gekregen, wat het extra gezellig maakt. De herfst brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee, zoals de grote kans op regen. Toch maakt dat voor een bezoekje aan Praag niet zoveel uit. Een druilerige dag maakt Praag ook juist een mysterieuze stad (ondanks al die verschillende kleuren).

Praag

Highlights
Highlights die je in Praag niet mag misschien zijn natuurlijk de gotische Karelsbrug, het oude stadsplein van maar liefst 9000 m2en de Praagse burcht. Verder is het zeker niet verkeerd om aan de linkeroever van de Moldau een wandeling te maken en om een bezoekje te brengen aan de John Lennon Wall, ondanks dat de originele muur in 2014 met witte verf is overgeschilderd.

Praag

Binnenactiviteiten
Ook als het erg regenachtig is, is er in Praag genoeg te doen. Zo zijn er in deze stad genoeg musea te vinden voor alle leeftijden, waaronder de Gallery of Art Prague aan het oude stadsplein met exposities van Salvador Dalí (surrealisme), Andy Warhol (poparts) en Alfons Mucha (Art Nouveau). Daarnaast heeft Praag verschillende bierspa’s en zijn er genoeg mogelijkheden om een dagje te gaan shoppen. Bovendien hoeft een dagje van eetgelegenheid naar eetgelegenheid hoppen ook geen probleem te zijn, want de traditionele Tsjechische keuken bestaat uit verschillende (bijzondere) gerechten.

De reis
Praag is een stad die met de bus bereikbaar is. Helaas kan zo’n reis maar liefst een halve dag duren, wat niet ideaal is wanneer je van plan bent om maar een paar dagen te gaan. Dan is het waarschijnlijk handiger om met het vliegtuig gaan. Gelukkig kan je die vliegreis dan compenseren met Trees for All!

Lees ook: Citytrip Parijs – 5 leuke en verrassende winkeltjes

Foto 1 & 3: Hanne Kleijngeld

 

Geef een reactie