Bananenpannenkoeken met diepvriesfruit

Bananenpannenkoeken

Voedselverspilling is een groot probleem, ook in Nederland. In ons land verspilt elke inwoner namelijk maar liefst 41 kilogram vast voedsel per jaar (let op: hier is het onvermijdbare voedselverlies, zoals schillen, pitten en botten, niet bij opgeteld). Daarnaast spoelen we nog eens 57 liter vloeibaar voedsel door het riool, per inwoner per jaar. Dat is zonde van het voedsel én je bespaart heel wat geld als je niet zoveel eten weggooit. Bovendien zijn er nog steeds een heleboel mensen op de wereld die niets te eten hebben, terwijl we hier met gemak weggooien. Dat moet anders!

Dit recept voor bananenpannenkoeken is een voorbeeld van een recept dat is samengesteld op basis van een aantal producten die anders weggegooid zouden moeten worden. Gelukkig is het geen straf om bananenpannenkoeken als ontbijt of lunch te eten. Dit recept voor pannenkoeken is overigens ook heel erg geschikt voor mensen met gluten- en/of lactose-intolerantie!

Ingrediënten
Voor 1 royale bananenpannenkoek
-1 banaan
-1 ei
-Scheutje (lactosevrije) melk
-1 tl bakpoeder
-100 gram diepvriesfruit
(afhankelijk van wat je zelf nog in je keuken of voorraadkast hebt staan, kan je natuurlijk andere ingrediënten gebruiken om voedselverspilling tegen te gaan!)

Bereiding
Prak de banaan en mix deze met het ei, het scheutje melk en het bakpoeder. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoek bruin. Verwarm ondertussen of daarna het diepvriesfruit nog eventjes in een koekenpan, zodat dit niet meer koud maar lekker warm is. Garneer de bananenpannenkoek met het warme fruit en eet smakelijk!

Bron: Milieu Centraal

Lees ook: Gluten- en lactosevrije Chocolade Muffins

Geef een reactie