Must see: Genaaid

Genaaid

Aanstaande woensdag (14 november) begint het geheel nieuwe programma Genaaid (NPO 3). In dit programma krijgen vijf beginnende modeontwerpers de kans om een duurzame collectie te ontwikkelen. Maar voordat ze daaraan mogen beginnen, moeten ze eerst zelf ervaren hoe het is om in de kledingindustrie te werken.

Myanmar
Om erachter te komen welke prijs er voor onze kleding wordt betaald, reizen de vijf ontwerpers samen met presentatrice Jennifer Hoffman naar Myanmar. Daar zullen ze zelf ondervinden hoe het is om onder erbarmelijke omstandigheden op katoenvelden, en in ververijen en sweatshops te werken. Ook zullen ze erachter komen hoe het is om je geld te verdienen als kleermaker.

Verder kijken dan het prijskaartje
De programmamakers hopen met deze reeks uitzendingen mensen te inspireren om een bijdrage te leveren aan een eerlijke en duurzame wereld. Wij, als consumenten, zijn namelijk gewend dat er elk seizoen een nieuwe, goedkope collectie in de rekken hangt. Helaas hebben we geen idee onder welke omstandigheden deze kleren worden gemaakt. Hopelijk kijken we na het zien van dit programma verder dan alleen het prijskaartje!

Genaaid is vanaf 14 november van 20:25 tot 21:15 uur te zien op NPO 3.

Lees ook: Must read: Rens Kroes – On the go

Bron: EO / Foto: Ferry Knijn

Geef een reactie