Griekse salade met kikkererwten

Griekse salade met kikkererwten

Deze Griekse salade met kikkererwten is gebaseerd op een recept van Chickslovefood. De ingrediënten zijn samengesteld op basis van 1 à 2 porties, dat ligt eraan of je de salade als lunch of als avondeten eet, én aan wat je er nog bij eet. Een lekker vers afgebakken broodje erbij is namelijk ook geen slecht idee. Bovendien kan je de verhoudingen nog een beetje aanpassen, afhankelijk van wat je nog in huis hebt (#nofoodwaste). De Griekse salade met kikkererwten is glutenvrij, en afhankelijk van hoe gevoelig je bent voor lactose kan je fetakaas toevoegen of weglaten.

Ingrediënten
-1/2 komkommer
-2 tomaten
-1 kleine rode ui
-50 g (uitgelekte) zwarte olijven
-130 g (uitgelekte) kikkererwten
-2 handjes rucola
-100 g feta
-Peper naar smaak
-Citroensap

Bereiding
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes, de rode ui in halve ringen en de olijven in stukjes. Doe alles samen met de kikkererwten en de rucola in een saladeschaal en verbrokkel hier de feta overheen. Breng op smaak met peper en citroensap. Enjoy!

Lees ook: Bananenpannenkoeken met diepvriesfruit

Geef een reactie