Een Dopper voor onderweg

Dopper

Waaruit drink jij water als je onderweg bent? Hopelijk niet uit single-use plastic flesjes, maar uit een stijlvolle Dopper of een soortgelijke herbruikbare waterfles!

Waarom?
Waarom zou je een Dopper, of andere herbruikbare waterfles, gebruiken? Nou, wereldwijd wordt er jaarlijks zo’n 250 miljard kilo plastic geproduceerd. Slechts 1% van al dit plastic wordt gerecycled en maar liefst 50% van het plastic wordt na gebruik direct weggegooid. Per dag verdwijnen er vrachtladingen plastic (vaak onbedoeld) in onze oceanen. Dat komt neer op zo’n 8 miljard kilo per jaar. Dat plastic komt in kleine deeltjes via zeeleven en vogels in onze voedselketen terecht. Dus ja, als jij bij het avondeten een lekker visje naar binnen werkt, eet je hoogstwaarschijnlijk ook plastic!

Dopper
Vanwege de plastic soep die wij met z’n allen veroorzaken, produceren ze bij Dopper sinds 2010 herbruikbare waterflessen. Met als doel schoon water, in elke oceaan én uit elke kraan. Dopper produceert de drinkflessen op een duurzame manier in Emmen (Original) en China (Steel). De flessen zijn gemaakt van PP en de witte cups van ABS. Deze materialen zijn speciaal gekozen omdat ze 100% recyclebaar zijn. Daarnaast zijn ze vrij van schadelijke stoffen en giftige weekmakers. Doppers zijn dus bpa-vrij.

Dopper Foundation
Bij Dopper maken ze niet alleen duurzame design drinkflessen. Ze doneren ook 5% van de omzet aan de Dopper Foundation gedoneerd én ze steunen wereldwijde waterprojecten. De Dopper Foundation heeft als missie om een groeiend en actief bewustzijn te creëren over de impact van single-use plasticafval én om wereldwijd te zorgen voor toegang tot veilig drinkwater. De foundation werkt voornamelijk aan drinkwater- en sanitatieprojecten in Nepal. Hier heeft namelijk 11% van de bevolking geen toegang tot veilig drinkwater.

Hopelijk ben je nu overtuigd om een Dopper of andere herbruikbare fles aan te schaffen (als je die nog niet had)!

Lees ook: Nieuw: knapperige haverrepen van Liga (en twee andere aanraders!)

Geef een reactie