Gezichtsverzorging zonder plastic verpakkingen

Plasticvrije gezichtsverzorging

Je denkt er misschien niet zo over na, maar elke keer dat je in de badkamer staat maak je gebruik van een heleboel producten uit een plastic verpakking. Kijk bijvoorbeeld maar naar je mascara, je flesje douchegel en je tube tandpasta. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer producten die in minder plastic worden verpakt, of zelfs helemaal verpakkingsvrij zijn! Helaas is het niet voor elk product zo gemakkelijk om een plastic- of verpakkingsvrij alternatief te vinden, zoals gezichtscrème. Daar ben ik dus naar op zoek gegaan.

Verpakkingsvrije gezichtsverzorging van Lush
Lush biedt eigenlijk de enige volledig verpakkingsvrije gezichtscrème die ik kon vinden. Deze crème bestaat uit een blokje van 20 gram dat je als een zeepje tussen je handen warm wrijft waarna je de crème op je gezicht smeert, of dat je direct op je gezicht aanbrengt. De gezichtscrème bestaat hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, is vegan en niet op dieren getest. Voor één blokje betaal je €14,95.

Hydrating Nutrient Mist van Mad Hippie
Naast de volledig verpakkingsvrije gezichtscrème van Lush vond ik de verzorgende mist van Mad Hippie via Bewust Puur! Deze is niet verpakkingsvrij en ook niet helemaal plasticvrij, maar helaas is deze gezichtsverzorging een van de weinige producten die in weinig plastic wordt verpakt. Ook dit product is vegan en niet op dieren getest. Daarnaast bestaat deze gezichtsverzorging volledig uit natuurlijke producten. Voor een flesje van 118 ml betaal je €17,50.

Voor beide producten betaal je dus meer dan tien euro. Omdat deze prijzen niet voor iedereen betaalbaar zijn, heb ik gezocht naar een goedkoper alternatief. Hierbij heb ik wel gezocht naar een alternatief dat ook dierproefvrij is. Bij Kruidvat vond ik er een!

Gezichtscrème van Kruidvat Originals
Kruidvat Originals biedt verschillende soorten dag-, nacht- en oogcrème. De crèmes op de foto zijn verrijkt met aloë vera waardoor je droge en gevoelige huid weer zacht en soepel wordt. Per potje betaal je €1,99. 

Maar waarom zou je voor je ogen een aparte crème gebruiken? De huid rondom je ogen is dunner en dus gevoeliger. Daarnaast bevat de huid rondom je ogen minder talgkliertjes in vergelijking met de rest van je gezicht, daardoor kan er rondom je ogen sneller een tekort aan vocht ontstaan. Een crème of andere oogverzorging kan er dan voor zorgen dat je huid rondom je ogen beter gehydrateerd wordt.

Ben je nog niet enthousiast over de plastic- en verpakkingsvrije opties voor gezichtsverzorging? Je kunt het ook zelf maken! Een voorbeeld vind je hier.

Lees ook: Hoe diervriendelijke is jouw kleding?

Geef een reactie