Lactose- en tarwevrije pasta met garnalen

Pasta met garnalen

Een lekkere lactose- en tarwevrije pasta met garnalen, courgette, tomaat en een citroentje voor erbij. Wat moet je er nog meer over zeggen? Het recept vind je hieronder!

Ingrediënten
-1 courgette
-2 tomaten
-1 citroen
-180 gram AH Penne spelt of Honig Spaghetti spelt 
-Olijfolie
-160 gram garnalen
-Peper en zout naar smaak
-2 knoflookteentjes
-2 tl gedroogde rozemarijn
-50 gram lactosevrije crème fraîche van Arla

Bereiding
Snijd allereerst de courgette in halve plakken en de tomaten in blokjes. Snijd de citroen door de helft en snijd één helft in vier partjes. Kook vervolgens de pasta (Penne of Spaghetti) in ruim kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en bak daarin de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg peper en zout toe naar smaak. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Verhit opnieuw (in dezelfde pan) wat olijfolie. Pers de knoflookteentjes fijn boven deze pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bestrooi de plakken met de gedroogde rozemarijn. Bak de courgette enkele minuten, voeg daarna de blokjes tomaat toe. Draai het vuur laag, voeg de lactosevrije crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng eventueel wat kookvocht van de pasta met de crème fraîche om de saus wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de pasta en de garnalen toe aan de saus. Rasp de schil van de nog halve citroen boven de pan, knijp ook het sap van deze halve citroen uit. Schep goed om. Serveer de pasta met de citroenpartjes. Enjoy!

Lees ook: Gluten- en lactosevrije Carrot Cake

Geef een reactie