Mei Plasticvrij: plasticvrije zeep en shampoo bars

Plasticvrije zeep en shampoo bars

Elk jaar belandt er door toedoen van de mens meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceanen. Doordat veel soorten plastic niet afbreken, zorgt deze plasticvervuiling voor permanente vervuiling. Deze vervuiling is schadelijk voor mens en dier. Doe jij om dit te voorkomen al mee aan Mei Plasticvrij? Om je een handje te helpen, vind je hieronder een lijstje met plasticvrije zeep en shampoo bars!

Dille en Kamille

Dille & Kamille
Bij Dille & Kamille vind je zeepjes (per 150 gram voor €3,95), shampoo bars (per 80 gram voor €4,95) en scheerzeep (per 70 gram voor €6,95) in verpakkingen zonder plastic, of zelfs helemaal verpakkingsvrij. Bovendien zijn deze zeep- en shampoobars palmolievrij, de laatste zelfs vegan.

Lush

Lush
Bij Lush vind je behalve zeep- en shampoobars ook conditioners die plasticvrij verpakt worden. Deze conditioner bars zijn verkrijgbaar per 50 of 55 gram vanaf €9,95 per bar. Alle producten van Lush zijn in ieder geval vegetarisch.

Werfzeep

Werfzeep
Ook de biologische zeepjes van Werfzeep zijn plasticvrij verpakt. Daarnaast zijn deze zeepbars ambachtelijk geproduceerd met enkel plantaardige ingrediënten én palmolievrij. De bars van ongeveer 100 gram zijn verkrijgbaar vanaf €5,75 per stuk.

Botma & van Bennekom

Botma & van Bennekom
De producten van Botma & van Bennekom worden handgemaakt van zorgvuldig gekozen ingrediënten. Er wordt enkel gewerkt met plantaardige oliën en boters. De zepen worden verkocht vanaf €3,95 per 50 gram.

Lees ook: Gezichtsverzorging zonder plastic verpakkingen

Geef een reactie