Jammie! Vegan ijs

Magnum Vegan

Magnum heeft kortgeleden vegan ijs gelanceerd! Dat is natuurlijk fantastisch, zeker omdat vegan ijs ook lactosevrij is! Maar in het afgelopen jaar zijn er nog twee andere merken die vegan ijs hebben geïntroduceerd! Lees dus snel verder.

Behalve deze drie merken, zijn er meer merken die vegan ijs produceren. Helaas is dat ijs niet altijd glutenvrij, het ijs hieronder wel!

Magnum Vegan

Sinds kort zijn de Magnum Classic én Almond ook in vegan varianten verkrijgbaar. De ijsjes bestaan, zoals we gewend zijn, uit vanille-ijs met een laag krakende chocolade daaromheen. Het ijs is ontwikkeld met erwteneiwit, wat een plantaardig alternatief voor zuivel is. Ook de chocoladelaag is zuivelvrij. Deze Magnumvarianten zijn exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn!

Cornetto Vegan

Ons andere favoriete ijsje is er ook in een vegan variant: de Cornetto Vegan! Ook dit ijsje is samengesteld op de oude, vertrouwde wijze. Het verschil is dat dit ijs is gemaakt van soja. En een andere mooie bijkomstigheid is is dat het hoorntje glutenvrij is. Cornetto heeft aan iedereen gedacht, jammie!

Alpro IJs

Ook Alpro maakt vegan ijs op basis van soja. Dit ijs is verkrijgbaar in maar liefst vier smaken: vanille, kokosnoot, amandel zeezout karamal én mijn favoriet hazelnoot chocolade. Ook bij dit ijs hoef je niet bang te zijn dat er alsnog op de een of andere manier gluten in verwerkt zitten, want dat is niet het geval!

Lees ook: Nieuw: knapperige haverrepen van Liga (en twee andere aanraders!)

Geef een reactie