4 x doen tijdens het Hemelvaartsweekend

Hemelvaartsweekend

Wanneer je je vrije dagen een beetje tactisch plant óf wanneer je school een fijne planning heeft gemaakt, heb je aanstaande vrijdag vrij. Als dat het geval is mag je vanaf donderdag lekker lang weekend vieren. Een ander pluspunt: de weersvoorspelling is (zeker voor zaterdag en zondag) heel erg goed! Tijd dus om leuke dingen te gaan doen, maar wat? Dat lees je hieronder.

Green Vibrations Festival
Op 30 mei vindt in Enschede het Green Vibrations Festival plaats. Alle festivalgangers ontvangen, bij het betreden van het terrein, een gratis, herbruikbare drinkbeker. De bedoeling is dat bezoekers deze beker gedurende het gehele festival gebruiken om op die manier de hoeveelheid plastic afval sterk te verminderen. Daarnaast worden alle aspecten van dit festival zoveel mogelijk lokaal geregeld, zo zullen er bijvoorbeeld lokale bieren en wijnen geschonken worden. Genieten geblazen!

Eten op Rolletjes
Van 30 mei tot en met 1 juni zal het Dudokpark in Hilversum omgetoverd worden tot openluchtrestaurant, die dagen zal daar namelijk Eten op Rolletjes plaatsvinden. De toegang van dit foodtruck festival is gratis en het eten betaal je met breekmunten. Ook bij dit festival wordt gebruik gemaakt van herbruikbare glazen. Bij je eerste bestelling betaal je namelijk een half muntje voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas welke je het hele festival kunt gebruiken.

De Vintage Kilo Sale
Op zaterdag 1 juni zal in Gent (voor het eerst) een Vintage Kilo Sale plaatsvinden, georganiseerd door The Vintage Rebel. De naam zegt het eigenlijk al: voor deze dag zijn de mooiste exclusieve vintage kledingstukken geselecteerd die per kilo kunnen worden afgerekend. De kiloprijs is €20 en entree is gratis. Dat is nog eens goedkoop shoppen!

Our Planet
Toch niet zo’n zin om dit weekend (ver) van huis te gaan? Dan kan je natuurlijk ook de serie Our Planet op Netflix gaan bingewatchen (zonnebadend in de tuin)! In deze achtdelige serie ontdek je het natuurschoon op onze planeet en zie je wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens, voorzien van commentaar door David Attenborough. Wellicht ontdek je dit weekend hoe je je leven een beetje kunt beteren!

Lees ook: Staycation: De Spoorzone in Tilburg


Geef een reactie