Pompoensoep

Pompoensoep

Het is tijd voor pompoenen! Dus hieronder vind je een lekker veganistisch (dus ook lactosevrij), glutenvrij én plasticvrij soepje. Voor deze pompoensoep heb je één kleine pompoen nodig, waarvan je uiteindelijk ongeveer 450 gram vruchtvlees nodig hebt. Ook zit er 400 ml kokosmelk in dit recept, maar vind je dat niet zo lekker dan kan je er ook minder kokosmelk in doen (en iets meer bouillon mocht de soep anders te dik worden). Voor de groentebouillon gebruik ik groentebouillonpoeder van Bio Today.

Ingrediënten
-1 kleine pompoen
-1 winterpeen
-1 ui
-2 teentjes knoflook
-Olijfolie
-500 ml groentebouillon
-400 ml kokosmelk
-Peper en zout naar smaak

Bereiding
Snijd allereerst de pompoen in vier stukken. Verwijder vervolgens de pitten en de schil. Snijd de pompoen in blokjes. Schil daarna de winterpeen en snijd ook deze in blokjes. Houd er rekening mee dat de pompoen en winterpeen in ongeveer even grote blokjes zijn gesneden zodat beide groenten even snel gaar worden. Snipper vervolgens de ui en hak de knoflook fijn. Breng daarna 500 ml water aan de kook. Voeg 2,5 el groentebouillonpoeder (Bio Today) toe aan het kokende water. Verwarm ook olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Bak vervolgens de blokjes pompoen en winterpeen een paar minuten mee met de ui en knoflook. Voeg daarna de groentebouillon toe aan de pan met pompoen en winterpeen, en kook de groenten in zo’n 20 minuten zacht en gaar. Zet het vuur uit, voeg de kokosmelk toe en mix de soep met een staafmixer glad. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Geniet van je pompoensoep!

Lees ook: Zoete aardappelchips

Geef een reactie