Duurzame schoenen met korting

Duurzame schoenen

Maandag 11 november was het Singles Day en binnenkort is het ook weer Black Friday en Cyber Weekend. Op dit soort dagen worden producten aangeboden met hoge kortingen. Echter, mensen die met het klimaat en duurzaamheid bezig zijn, worden niet blij van dit soort dagen. Dit soort dagen staan namelijk in het teken van overmatige consumptie en zijn dus erg slecht voor het klimaat. Wanneer er veel geconsumeerd wordt, wordt er namelijk veel gebruik gemaakt water en grondstoffen, maar ook van fossiele brandstoffen bij de productie en het vervoer van producten. Daarnaast worden consumenten door de hoge kortingen verleid tot het kopen van producten die ze misschien helemaal niet nodig hebben en uiteindelijk dus op de afvalberg belanden. Maar eerlijk is eerlijk wanneer slow fashion wordt aangeboden met korting, wordt duurzame mode wel betaalbaarder en toegankelijker voor meer mensen. Daarom vind je hieronder tips voor duurzame schoenen die op dit moment te koop zijn mét korting. Máár een side note: vraag jezelf wel af of je de schoenen écht nodig hebt!

Matt & Nat via Zalando
Als je hier klikt, vind je via Zalando Matt & Nat schoenen met korting. Net zoals deze vegan laarsjes genaamd BOON.

Matt & Nat

Mireia Playà
Klik hier voor schoenen van Mireia Playà met korting. Dit zijn bijvoorbeeld vegan laarsjes met de naam Ester Brown. Het zijn wel allemaal laatste maatjes die je in deze outlet vindt, maar met een beetje geluk zit jouw maat er nog tussen!

Mireia Playa

Veja
Hier vind je de duurzame schoenen van Veja in de outlet. Zoals deze gympen met de naam Wata White Pierre, gemaakt van biologisch katoen.

Veja

Lees ook: Outfitinspiratie voor deze herfst

Geef een reactie