Zuid-Afrikaanse Bobotie

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wist je dat je de Wereldgerechten van Knorr ook vegetarisch kunt maken? Zo staat op de achterkant van de verpakking van de Zuid-Afrikaanse Bobotie al een vegetarisch alternatief voor het gerecht, met linzen en noten. Ik heb nog een andere variant gemaakt waarbij ik het gehakt gewoon heb vervangen door vegetarisch gehakt!

Ingrediënten
-350 g sperziebonen
-1 groene appel
-200 g vegetarisch gehakt
-Knorr kruidenmix
-Knorr sausmix
-300 ml koud water
-125 gram crème fraîche
-Knorr rijstmix

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 5 minuten voor. Snijd ook de appel in blokjes. Bak vervolgens het vegetarische gehakt in een koekenpan of wok. Voeg aan dat gehakt de kruidenmix en de sperziebonen toe, bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna de sausmix, het koude water en de crème fraîche toe aan het gehaktmengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verhit deze 1 minuut mee. Giet dit mengsel in een ingevette ovenschaal en laat het in de oven gedurende 14-16 minuten goudbruin worden. Kook ondertussen de rijstmix in ruim water in ongeveer 10 minuten gaat. Giet de rijst daarna af en laat deze uitlekken. Serveer de ovenschotel en de rijst apart van elkaar. Geniet van je Zuid-Afrikaanse Bobotie!

Lees ook: Naanpizza met aubergine en buffelmozzarella

Geef een reactie