Must see: Bont Girl

Bont Girl

Nadat Famke Louise in 2018 werd uitgeroepen tot Dom Bontje, heeft ze in samenwerking met Bont voor Dieren en Videoland de documentaire Bont Girl gemaakt over de Chinese bontindustrie.

Chinese bontindustrie
Voor deze documentaire reisde Famke, samen met de dierenactivisten Jenny en Thomas, naar de binnenlanden van China waar bont wordt ‘gekweekt’ en ‘geoogst’. Volgens Videoland was het geen ongevaarlijke reis. De drie zijn undercover gegaan bij inheemse bontfokkers om met eigen ogen te zien hoe de bontindustrie te werk gaat. Dit bracht risico’s met zich mee, met zelfs een kans om achter de tralies te belanden.

Bewustzijn creëren
Het doel van de documentaire is om bewustzijn te creëren bij het grote publiek van het afschuwelijke leed achter de bontindustrie. Er zijn namelijk nog te veel mensen die er te weinig vanaf weten. Wist je bijvoorbeeld dat het randje bont dat de capuchon van veel mensen siert vaak de vacht is van een wasbeerhond? Wasbeerhonden worden op grote schaal gefokt in de China.

Bont Girl
Famke Louise droeg voorheen bont, maar na het zien van videobeelden over hoe het er in de bontindustrie aantoe gaat en na het maken van de documentaire zegt ze dat het echt een domme keuze is geweest om dat bont te dragen.

De 48 minuten durende documentaire is nu te zien op Videoland. Hieronder een voorproefje.

Bron: Videoland / Foto: Bont Girl

Lees ook: Hoe diervriendelijk is jouw kleding?

Geef een reactie