3 duurzame schoonmaakmiddelen

Duurzame schoonmaakmiddelen

Ja, ook schoonmaken kan op een duurzame manier! Behalve dat je schoonmaakmiddelen zelf kan maken – zodat je precies weet wat erin zit – kan je ook duurzame schoonmaakmiddelen in de supermarkt kopen. Hieronder staan er drie op een rij.

Seepje
De wasmiddelen, allesreinigers, afwasmiddelen, wasverzachters én handzepen van Seepje worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Bijvoorbeeld van de schillen van de Sapindus mukorossivrucht uit India en Nepal, welke een natuurlijke vorm van zeep aanmaakt zodra deze vrucht in contact komt met water. De producenten van deze natuurlijke ingrediënten krijgen hiervoor een eerlijke prijs. Daarnaast worden de herkenbare groene flessen (voor 97%) gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland, zijn alle producten dierproefvrij en zijn de superschillen, wasverzachters, allesreinigers en afwasmiddelen vegan! Wil jij gaan wassen en poetsen met Seepje? Kijk dan eens op de webshop van Seepje, of ga naar een Albert Heijn of Etos bij jou in de buurt.

Marcel’s Green Soap
Voor Marcels allesreinigers, afwasmiddelen, vaatwastabletten, wasmiddelen, toiletreinigers, toiletblokken, shampoos, showergels en handzepen worden plantaardige, natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten gebruikt. Ook zijn al deze producten vrij van parabenen, zuren, ammoniak, chloor en kleurstoffen, en wordt er gebruik gemaakt van duurzaam geteelde palm- en kokosolie. Bovendien zijn alle producten helemaal vegan, dierproefvrij en zijn de verpakkingen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Marcel’s Green Soap is verkrijgbaar in Marcels eigen webshop en onder andere bij Albert Heijn, Jumbo, Spar en Etos.

SophieGreen
Sophies allesreinigers, keukenreinigers en badkamerreinigers moeten veel plasticafval besparen. Het is namelijk de bedoeling dat je één fles schoonmaakmiddel koopt, waarna je deze fles hergebruikt. Je kunt namelijk ook refills kopen; schoonmaakmiddel in poedervorm waar je zelf water aan toevoegt. De verpakkingen van deze refills zijn plasticvrij. Het schoonmaakmiddel zelf is bijna helemaal biologisch afbreekbaar en vrij van parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en EDTA’s. Ook zijn alle producten dierproefvrij en vegan. De schoonmaakmiddelen van SophieGreen zijn exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.

Foto: Unsplash

Lees ook: 8 tips voor minder plastic in je badkamer

Geef een reactie