Review: N.A.E. shampoo bar

N.A.E. shampoo bar

Ik probeerde de repairing shampoo bar voor droog haar van N.A.E. uit. Dit Italiaanse merk maakt vegan beautyproducten die gewoon te verkrijgen zijn bij drogisterijen als Kruidvat en Etos.

Eerste indruk
De N.A.E. shampoo bar zit in een doosje. Op dat doosje staat dat de ingrediënten die zijn gebruikt 100 procent natuurlijk zijn. Ook staat er dat je je haar met één shampoo bar ongeveer 30 tot 50 keer kunt wassen, dat zou gelijk staan aan twee shampooflessen van 250 ml. De bar weegt 85 gram. Toen ik deze uit het doosje haalde, vond ik het best een flinke bar. Dikker dan de shampoo bars die ik van Dille & Kamille gewend ben. Toch vraag ik me af of je met de N.A.E. shampoo bar daadwerkelijk net zo lang doet als met twee shampooflessen. Maar dat geeft natuurlijk een vertekend beeld, omdat de shampoo in flessen voor het grootste gedeelte uit water bestaat.

Gebruik
Je kunt de shampoo bar op twee manieren gebruiken: of je wrijft de bar tussen je handen en brengt het schuim met je handen op je haar aan, of je wrijft de shampoo bar rechtstreeks over je haar. Meestal begin ik met de shampoo bar tussen m’n handen te wrijven totdat deze schuimt, want je moet best wel even goed wrijven voordat er schuim vanaf komt. Daarna wrijf ik de bar direct over mijn haar. De shampoo bar schuimt redelijk goed, maar wel minder dan je gewend bent van shampoo uit flessen. Als je de shampoo vervolgens uit je haar spoelt, dan voelt je haar stug aan. Dat voelt wel gek, omdat je dat waarschijnlijk niet gewend bent van flessenshampoo. Een pluspunt is de geur die van de shampoo bar afkomt, die ruikt lekker fris. En wanneer je haar droog is, voelt het erg zacht aan (in tegenstelling tot als het nog nat is). Of deze shampoo bar echt helpt om mijn droge haar te herstellen, vind ik tot nu toe nog lastig te zeggen.

Overige informatie
De N.A.E. shampoo bar is plasticvrij, verpakt in geheel recyclebaar papier en gemaakt van vegan ingrediënten. Daarnaast zijn de olijven en de basilicum die gebruikt zijn in deze shampoo bar biologisch geteeld. Dat zorgt er mede voor dat de bar voor minstens 36 procent uit biologische ingrediënten bestaat. Bovendien is de shampoo bar vrij van siliconen en kunstmatige kleurstoffen. Voor één shampoo bar betaal je €7,99, maar gelukkig zijn de producten van N.A.E. deze week bij zowel Kruidvat als Etos in de aanbieding!

Lees ook: Plasticvrije zeep en shampoo bars

Geef een reactie