Review: Kneipp lippenbalsem

Kneipp lippenbalsem

Blijkbaar heeft Kneipp al een tijdje een veganistische lippenbalsem in het assortiment, toch ontdekte ik deze pas recent. Hieronder vind je mijn eerste ervaringen.

Eerste indruk
De Kneipp lippenbalsem valt op doordat het omhulsel niet geheel is gemaakt van plastic. Het onderste deel van de stick is namelijk gemaakt van kurk. Om de stick zit ook nog een kartonnetje. Dat vind ik opvallend omdat de meeste andere lippenbalsems in de winkel zonder papieren wikkel te koop zijn. Het karton is wel gemaakt van minstens 25 procent pulp op basis van gras, wat minder CO2-uitstoot genereert en minder water vereist. Op dat karton staat veel informatie. Zo staat er op de voorkant dat de Kneipp lippenbalsem 100 procent natuurlijk én vegan is. Ook staat er vrij prominent op het karton dat de lipcare een depot-effect heeft. Dat houdt in dat de lippenbalsem na het aanbrengen ervoor zorgt dat de hydratatie beetje bij beetje wordt afgegeven, gedurende een langere periode. Op de achterkant is te vinden dat de lippenbalsems plantaardige verzorgende werkstoffen bevatten, maar geen conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. Ook staat er dat de huidverdraagzaamheid is bevestigd door dermatologen en dat het product dierproefvrij is. Verder is op de achterkant een ingrediëntenlijst te vinden.

Gebruik
Aan het dopje van de Kneipp lippenbalsem kun je zien welke geur aan de lippenbalsem is toegevoegd. Zo bevat de lichtroze lippenbalsem amandelolie en candelillawax en de lichtgele lippenbalsem cupuaçu butter en vanille-extract. Deze geurtjes zijn subtiel en dus niet te overheersend. Tot nu toe heb ik enkel nog de lichtroze variant gebruikt. Wat opvalt aan deze lippenbalsem – in vergelijking met lippenbalsems van andere merken – is dat deze wat geler en iets vaster is, maar dat is niet storend en daar wen je snel aan. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik van het depot-effect niet heel erg veel heb gemerkt, ook niet in vergelijking met de lippenbalsems van andere merken. Ik heb deze lippenbalsem namelijk alsnog vrij regelmatig op mijn lippen gesmeerd (meerdere keren per dag). Toch heb ik wel alweer twee nieuwe lippenbalsems van Kneipp aangeschaft. Ik vind het namelijk een fijne lippenbalsem. En voor mij is het echt een pluspunt dat deze vegan en dierproefvrij is!

Lees ook: N.A.E. shampoo bar

1 gedachte over “Review: Kneipp lippenbalsem”

Geef een reactie