Vegan bananenbrood

Bananenbrood

Laatst bakte ik met mijn mama dit bananenbrood. Eigenlijk is het meer een cake dan een brood, maar zo heet het nu eenmaal. En dankzij de honderd procent plantaardige boter van Flora Plant is het bananenbrood vegan! Deze cake past dus helemaal in een duurzaam voedingspatroon. Eén pakje Flora Plant heeft namelijk de helft minder impact op het klimaat dan een pakje ‘gewone’ roomboter. Een bijkomend voordeel dat ik heb ervaren, is dat deze plantaardige boter van Flora Plant veel sneller zacht is dan andere boter. Wanneer je last minute besluit dat je een cake wil bakken, hoef je dus helemaal niet zo lang te wachten totdat je boter op kamertemperatuur is!

Ingrediënten
-4 rijpe bananen
-200 gram bloem
-115 gram zachte, plantaardige boter
-200 gram suiker
-1 tl baking soda
-Snuf zout
-40 gram (vegan) chocolate chips

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak drie bananen met een vork en zeef de bloem. Mix vervolgens de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daar de gezeefde bloem aan toe, net als de baking soda en het zout. Mix dit goed door. Voeg de geprakte bananen toe en mix verder. Voeg als laatste de chocolate chips toe en meng ook dit nog even goed door. Doe het cakebeslag in de met bakpapier beklede cakevorm. Snijd tot slot de vierde banaan in de lengte doormidden en druk de twee helften met de bolle kanten in het beslag. Bak de cake één uur in de oven op 170 graden. Voor de zekerheid kun je met een satéprikker checken of de cake gaar is.

Lees ook: Lactose- en tarwevrije Chocolate Chip Cookies

Dit artikel bevat een betaalde promotie.

Geef een reactie