Pasta met pompoensaus en Honingtomaten®

Pasta met pompoensaus en Honingtomaten®

Het seizoen van de pompoenen komt er weer aan. Dit keer heb ik pompoen verwerkt in de saus zodat je – zonder dat je het doorhebt – heel veel groenten binnenkrijgt! Daarnaast heb ik de lekkere Honingtomaten® van Looye Kwekers toegevoegd aan het gerecht.

Ingrediënten
Voor twee personen
-400 gram pompoen (in blokjes)
-2 tl Bio Today groentebouillonpoeder
-150 gram volkoren spelt pasta
-1 ui
-1 teentje knoflook
-Halve (of hele) rode peper
-Bakje Honingtomaten® van Looye Kwekers
-Zwarte peper
-Kruiden (bv. oregano, rozemarijn, tijm)
-2 el kookroom
-Paar takjes peterselie
-(Parmezaanse) kaas

Bereiding
Kook de pompoenblokjes met het groentebouillonpoeder ongeveer 12 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de Honingtomaten® door de helft. Fruit vervolgens de ui en knoflook in een pan. Voeg hier de rode peper, tomaten en de zwarte peper en kruiden naar wens aan toe. Pureer vervolgens de pompoenblokjes met drie eetlepels kookvocht en voeg de gepureerde pompoen aan het ui-knoflook-peper-tomaten-kruidenmengsel toe. Voeg hier ook de kookroom en de afgegoten pasta aan toe. Hak de takjes peterselie fijn en maak het gerecht af met de peterselie en (Parmezaanse) kaas. Eet smakelijk!

Lees ook: Pompoensoep

Dit artikel bevat een betaalde promotie.

Geef een reactie