Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Kikkererwten

Kikkererwten zijn goede vleesvervangers omdat ze, onder andere, veel eiwitten bevatten. Hieronder vind je daarom een recept (gebaseerd op een recept van Miljuschka) waarin kikkererwten het belangrijkste ingrediënt zijn.

Ingrediënten
Voor 2 personen
-265 gram Bonduelle kikkererwten (uitlekgewicht)
-1 kleine ui
-1 teentje knoflook
-Olijfolie
-Gemalen gember
-Kurkuma
-Chilipoeder
-Zwarte peper
-Komijnzaad
-200 gram zoete aardappel (in blokjes)
-200 ml kokosmelk
-200 ml kokend water
-1 tl Bio Today groentebouillonpoeder
-Yoghurt
-Verse peterselie
-Limoen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de kikkererwten en laat ze uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zo’n vijf minuten. Voeg hier 1 tl gemberpoeder, 2 tl kurkuma, een snuf chilipoeder en wat zwarte peper aan toe en bak het geheel nog enkele minuten. 

Houd ongeveer een kwart van de kikkererwten apart. Doe deze in een ovenschaal of leg deze op een bakplaat. Meng dit gedeelte van de kikkererwten met een scheutje olijfolie, een snuf chilipoeder, een snuf komijnzaad en een snuf zwarte peper. Rooster dit deel van de kikkererwten ongeveer vijftien minuten (tot ze krokant en goudbruin zijn geworden) in de voorverwarmde oven. Schep de kikkererwten tussendoor nog eens om.

Voeg het andere deel van de kikkererwten toe aan het ui-knoflook-kruidenmengsel en bak deze vijf tot tien minuten mee. Voeg hierna de zoete aardappelblokjes, de kokosmelk, het kokend water en het bouillonpoeder toe en laat het geheel zo’n twintig minuten pruttelen.

Serveer de curry met een dot yoghurt, de krokante kikkererwten uit de oven, wat verse peterselie en een partje limoen. Eet smakelijk!

Lees ook: Griekse salade met kikkererwten

Dit artikel bevat een betaalde promotie.

Geef een reactie