Chocolade van Chocolatemakers

Chocolatemakers

WE LOVE CHOCOLATE en dan zijn wij natuurlijk super blij dat er maar liefst twee dagen per jaar zijn omgedoopt tot Wereld Chocolade Dag! Het is zeker geoorloofd om elke dag van het jaar chocolade te eten, maar het is ook helemaal terecht dat er gedurende twee dagen in het jaar extra waardering is voor chocolade. Vandaag, 7 juli, is een van die dagen, omdat op 7 juli 1550 chocolade voor het eerst werd geïntroduceerd in Europa. Daar zijn wij natuurlijk maar al te blij mee, want anders hadden we nu niet al dat lekkers om van te smikkelen.

Chocolatemakers
De Chocolatemakers zijn een van die vele chocoladeproducenten die het mogelijk maken dat wij met z’n allen zo massaal van chocolade kunnen genieten. Toch zijn de Chocolatemakers geen gewone chocolademakers. Ze zijn namelijk het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat alles, van boon tot reep, zelf doet in de fabriek in Amsterdam. Daardoor hebben ze zelf de regie over elke schakel in de keten van het maken van (h)eerlijke chocolade, waardoor het produceren van chocolade zo duurzaam mogelijk wordt gedaan.

Biologische cacao
De chocolade van de Chocolatemakers wordt gemaakt van hoge kwaliteit biologische cacao. Deze cacao wordt gekocht van boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Deze boeren krijgen daar een goede en eerlijke prijs voor terug. Van deze cacao wordt, op ambachtelijke wijze, chocolade gemaakt met zo min mogelijk toevoegingen.

CO2 neutraal vervoer
De cacaobonen moeten natuurlijk in Nederland komen zodat er lekkere repen van gemaakt kunnen worden. Daarom worden de bonen verscheept door de Tres Hombres, een zeilend vrachtschip zonder motor. Als dit schip aankomt in Amsterdam, staan er vrijwilligers klaar om de zakken met cacaobonen te vervoeren naar de fabriek. Dit wordt gedaan, bijvoorbeeld, per bakfiets of kruiwagen, als het maar CO2 neutraal is! Deze vrijwilligers krijgen dan voor elke zak bonen die ze bij de fabriek afleveren een reep chocolade van de Chocolatemakers. Dat is toch supertof! Wil je ook een keertje vrijwilligen? Houd dan hun Facebookpagina in de gaten.

Zero waste
Oh en als je dacht dat het niet nog milieuvriendelijke kon, dat kan blijkbaar wel! De Chocolatemakers streven er namelijk naar om zo min mogelijk uitstoot en afval te produceren. Bovendien kopen ze zo veel mogelijk tweedehands materialen en hergebruiken ze hun eigen afval. Verder is de wikkel van de chocoladerepen gemaakt van vetpapier en bedrukt met bio-inkt. De binnenkant van de wikkel bestaat uit een laagje cellulosefolie, wat lijkt op plastic maar gemaakt is van plantaardig materiaal.

Met andere woorden: je kan met een goed gevoel een reep van de Chocolatemakers eten! Deze chocoladerepen zijn, onder andere, verkrijgbaar in de WAAR winkels.

De aquakleurige hamamdoek op de foto is trouwens van Sissy-Boy en is gemaakt van eco katoen.

Lees ook: Gluten- en lactosevrije Chocolade Muffins

Geef een reactie