Gluten- en lactosevrije Kip Gyros met zelfgemaakte Tzatziki

Kip gyros met tzatziki

Deze kip gyros met tzatziki is gebaseerd op een recept van www.eetpaleo.nl en kan je gewoon eten als je gluten- en/of lactose-intolerant bent!

Ingrediënten
Voor 2 personen
-1 el kokosolie (of een andere olie naar keuze)
-2 uien
-ongeveer 300 g kippendijfilet
-3 tenen knoflook
-2 paprika’s
-2 el citroensap
-1 tl gedroogde oregano
-peper en zout naar smaak

Tzatziki
-1 komkommer
-3 el mayonaise
-2 el citroensap
-1/4 tl knoflookpoeder
-1/4 tl zout
-snuf peper

Bereiding
Snijd de uien. Verhit vervolgens de olie in een pan en fruit hierin de uien. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de kippendijfilet in blokjes. Voeg de kipblokjes en knoflook toe. Bak de kip rondom goudbruin. Snijd ondertussen de paprika’s in repen. Voeg daarna de paprikareepjes, 2 el citroensap, de gedroogde oregano en peper en zout (naar smaak) toe. Laat de paprika’s even garen. Maak ondertussen de tzatziki. Begin met de komkommer met een dunschiller in lange linten te snijden. Meng vervolgens de mayonaise, 2 el citroensap, knoflookpoeder, zout en peper door elkaar en voeg hier de komkommerlinten aan toe. Serveer de kip gyros samen met de tzatziki. Eventueel kun je er ook gebakken aardappeltjes bij serveren. Smakelijk eten!

Lees ook: Gluten- en lactosevrije Sushi Bowl

Geef een reactie