Pela Case – hét duurzame telefoonhoesje

Is je telefoonhoesje toe aan vervanging of wissel je graag een beetje af? Lees dan snel verder want misschien is de Pela Case wel iets voor jou!

Composteerbare telefoonhoesje
Op dit moment zijn er meer mobiele telefoons op de wereld dan dat er mensen zijn. Bovendien is in 2016 de miljardste iPhone verkocht. Zoveel telefoons zorgen voor veel plastic accessoires én verpakkingen. Pela vond dat daar verandering in moest komen en ontwierp het eerste 100% composteerbare telefoonhoesje!

Eerste indruk
Wanneer je Pela Case in de brievenbus ligt, zal meteen opvallen dat het telefoonhoesje minimaal verpakt is. Daar streven ze bij Pela ook naar: een minimale én plasticvrije verpakking. Dat wat meteen aan het hoesje zelf opvalt, is dat het heel zacht en degelijk aanvoelt. Die degelijkheid is ook te zien wanneer je het hoesje om je telefoon doet: het past mooi rond je telefoon. Een ander pluspunt is dat de volumeknoppen én de aan- en uitknop, ondanks het hoesje, goed te bedienen zijn. Ook zijn de openingen voor de oplader en luidsprekers perfect uitgesneden.

Pela Case

Achtergrondinformatie
Behalve dat de Pela Case goed beschermt, is deze gemaakt van materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Bovendien zijn de hoesjes vrij van BPA én veilig voor kinderen. Dat betekent gelukkig niet dat je case kan afbreken in je broekzak. De hoesjes kunnen alleen afbreken in een composteringsomgeving, zoals de composthoop in je achtertuin.

Bestellen
Wanneer je een Pela Case bestelt, zal een gedeelte van die inkomsten gedoneerd worden aan non-profit organisaties die zich richting op het milieu. Voorbeelden van zulke initiatieven zijn Water.org en de Surfrider Foundation. De cases, voor zowel iPhones als Androidtoestellen, zijn helaas niet in Nederlandse winkels te verkrijgen. Als je er een wilt aanschaffen, zal je deze dus moeten bestellen via de website van Pela Case en zal het hoesje helemaal uit Canada moeten komen. Dat betekent dat je een aantal dagen tot weken zal moeten wachten op je case. Wel zijn de verzendkosten gratis!

Lees ook: The Look: Unrobe

Pela Case

Geef een reactie