Zelf maken: Granola

Granola

Het voordeel van granola zelf maken is dat je er precies in kan stoppen wat je zelf wilt, dus je kunt ook makkelijk rekening houden met allergieën. Deze granola is tarwevrij!

Ingrediënten
-150 gram havermoutvlokken
-100 gram gemengde ongezouten noten (ik koos voor amandelen en hazelnoten)
-25 gram zonnebloempitten
-1 tl kaneel
-4 el honing
-3 el kokosolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe ondertussen alle ingrediënten in een kom en roer alles door elkaar. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel hierop. Bak vervolgens de granola zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hoe lang je mengsel in de oven moet, is een beetje afhankelijk van je oven. Houd dus in de gaten of de granola al goudbruin gekeurd is. Schep in ieder geval de granola halverwege even om. Laat het afkoelen voordat je het in een pot doet.

Ik eet mijn granola ’s ochtends met Alpro Mild & Creamy Naturel, wat extra honing en blauwe bessen. Wat je er precies bij doet, kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen (ook afhankelijk van je allergieën). Zo kan je verschillende soorten gedroogd en/of vers fruit toevoegen, kokossnippers, chocoladestukjes, etc. Geniet van je ontbijtje!

Lees ook: Blueberry Pancakes

Geef een reactie