Deze 5 apps worden jouw fair fashion guide!

Good on you

Soms is het nog best wel lastig om eerlijke, duurzame en/of tweedehands kleding te vinden. Daarom heeft ANNA vijf apps op een rijtje gezet die je daarbij kunnen helpen!

Good On You
In de wereldwijde mode-industrie zijn er een aantal grote problemen, zoals vervuiling en schending van mensenrechten. Om er toch voor te zorgen dat wij met z’n allen in een duurzame en eerlijke wereld kunnen leven, is er een groep mensen – bestaande uit onder andere modeprofessionals, wetenschappers en schrijvers – die de app Good On You hebben ontwikkeld. Deze app helpt consumenten bij het kopen van duurzame en eerlijke kleding door allerlei bekende (en minder bekende) merken te beoordelen op hoe ze met mens, dier en milieu omgaan.

Good on you

Eerlijk Winkelen
De missie van Eerlijk Winkelen is om het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is, dat eerlijke producten niet per se duurder zijn dan ‘gewone’ producten én dat duurzame producten steeds beter verkrijgbaar zijn. Eerlijke Winkelen heeft daarom een app ontwikkeld waarop je per stad (kleding)winkels en eettentjes kunt vinden die tweedehands, fair trade en biologische producten verkopen of op het menu hebben staan. Super handig dus als je een dagje gaat shoppen in een stad die je niet kent, maar wie weet vind je ook nog wel verborgen winkeltjes in je eigen stad!

Eerlijk Winkelen

Kringloop App
De Kringloop App is een app die tweedehands winkelen leuker en makkelijk moet maken. In de app vind je het meest complete en actuele overzicht van kringloopwinkels per stad. Bovendien vind je in de app ook openingstijden, beoordelingen, contactgegevens en algemene informatie per winkel. Wist je trouwens dat veel kringloopwinkels mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen? Dus wanneer jij een tof tweedehands jurkje voor een prikkie hebt gescoord, ben je ook gewoon maatschappelijk verantwoord aan het shoppen!

Kringloop App

United Wardrobe
United Wardrobe is een soort marktplaats voor het kopen en verkopen van kleding. Deze app is ontwikkeld met het idee dat er al heel veel kleding op deze planeet is, dus waarom zouden we altijd maar nieuwe kleding kopen als er al zo veel leuks tot onze beschikking is? Met de app van United Wardrobe kan je in iemands anders kledingkast gluren en de mooiste tweedehands en vintage kledingstukken op de kop tikken. Bovendien is de app ook super veilig, want je maakt het geld voor het gekochte kledingstuk aan United Wardrobe over. De verkoper ontvangt dan het geld pas van United Wardrobe wanneer jij het product hebt ontvangen en het wilt houden. Niks ontvangen of is het niet als op de foto? Dan krijg jij je geld gewoon terug!

United Wardrobe

Vinted
De Vinted app is vergelijkbaar met die van United Wardrobe: je kan er tweedehands kleding kopen en verkopen. Vinted is actief in elf Europese landen én in de Verenigde Staten. Hun missie is dan ook om wereldwijd tweedehands de eerste keuze te maken. Het verschil met United Wardrobe is dat Vinted niet Nederlands is én dat je op Vinted kleding verkoopt zonder kosten. Dat laatste betekent dat je als verkoper het gehele verkoopbedrag ontvangt wanneer je kleding verkoopt via de Vinted app, terwijl United Wardrobe ook een deel van jouw verkoopprijs ontvangt.

Vinted

Heb je niet genoeg ruimte op je telefoon om een app te downloaden? Of heb je gewoon geen zin om nóg meer apps op je telefoon te hebben? Geen probleem, alle apps hebben ook een website waarop (ongeveer) dezelfde informatie is te vinden als op de app!

Lees ook: Nee, je hebt geen zeven bikini’s nodig!

Geef een reactie