Naanpizza met aubergine en buffelmozzarella

Naanpizza

Ik probeerde deze week een Hello Freshbox uit! Eén van de recepten in de box was naanpizza met aubergine en buffelmozzarella. Voor het veggie recept bekijk je het filmpje hieronder.

Ingrediënten
Voor 2 personen
-1 aubergine
-1 gele paprika
-1 knoflookteen
-1 el olijfolie
-1 bol buffelmozzarella
-1/2 pak passata (100 gram)
-1 tl gedroogde oregano
-1 tl gemalen rozemarijn
-2 naanbroden
-10 gram verse basilicum
-1 tomaat
-2 tl witte balsamicoazijn (of witte wijnazijn)
-1 el extra vierge olijfolie
-40 gram rucola
-zout en peper naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken en de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi dan de plakken aubergine met zout en bak ze 3 tot 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de buffelmozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet. Meng ook de passata, oregano, rozemarijn en knoflook door elkaar in een kom. Leg daarna de naamborden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk brood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naamborden vervolgens met de plakken aubergine, de repen paprika en de stukken buffelmozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak dan de naanpizza 8 tot 10 minuten in de (voorverwarmde) oven. Wanneer de pizza’s in de oven liggen, kan de salade gemaakt worden. Snijd het basilicum in reepjes en de tomaat in partjes. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierde olijfolie. Voeg de rucola, tomaat en de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum over de naanpizza’s wanneer deze klaar zijn. Serveer de pizza’s samen met de salade. Eet smakelijk!

Lees ook: Courgette Carbonara

Geef een reactie