Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

Met onderstaand recept (van Rens Kroes) kun je zelf zoete aardappelchips maken van producten die niet in plastic verpakt zaten! Bekijk het filmpje hieronder.

Ingrediënten
-3 zoete aardappelen
-1 el kokosolie (gesmolten)
-2 tl tijm (gedroogd of vers)
-Snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Boen ondertussen de zoete aardappelen schoon onder de kraan en droog ze af. Snijd eventueel de puntjes eraf. Snijd vervolgens de aardappelen in flinterdunne (!) plakjes op een mandoline of met een kaasschaaf en doe ze in een kom. Voeg de kokosolie samen met de tijm en wat zout aan de aardappelplakjes toe en hussel voorzichtig om. Spreid daarna de rauwe zoete aardappelchips uit op een bakplaat. Leg ze niet over elkaar, want dan worden ze niet knapperig. Bak ze in 20 à 30 minuten (afhankelijk van je oven) krokant. Controleer af en toe of ze niet verbranden. En keer de chippies na 10 minuten even om. Ze zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn!

Lees ook: Appel-peercake

Geef een reactie