Must read: drie boeken over duurzaamheid voor de sombere herfstdagen

Boeken

Op sombere, regenachtige herfstdagen is het minder aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Maar een goed, leuk of interessant boek lezen is dan een fijn alternatief! Daarom vind je hieronder drie boeken over duurzaamheid (allemaal in 2019 uitgekomen).

Hoe gaan we dit uitleggen?
Het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen? Onze toekomst op een steeds warmere aarde’ van Jelmer Mommers is één van die boeken. In dit boek wordt een van de grootste problemen van onze tijd beschreven, namelijk klimaatverandering. Dit wordt gedaan aan de hand van drie vragen: Wat is er mis?, Waar gaat het heen? en Wat kunnen we doen? Het eerste deel legt uit op welke zes manieren de mens in de loop van honderden jaren een stempel heeft gedrukt op onze aarde. Het tweede deel zet uiteen dat het nog niet te laat is én legt uit dat het systeem van vervuiling en politieke machteloosheid zichzelf nog steeds in stand houdt. En het derde deel gaat over keuzes en kansen, een groene transformatie, en over de grote kracht van het kleine verschil. Interessant voor iedereen die het klimaatprobleem niet serieus neemt en iedereen die er iets aan wil doen!

Gewoon goed
‘Gewoon goed. Jouw koopgids voor een mooiere wereld’ is geschreven door Karen Kammeraat. Karen is al 25 jaar bezig met haar zoektocht naar duurzame producten. Tegelijkertijd wil ze dat die producten ook leuk, lekker en betaalbaar zijn. Het kopen ervan moet in een druk leven passen. Met deze koopgids neemt ze je op een laagdrempelige manier mee langs allerlei verschillende producten en laat ze zien welke alternatieven er zijn. Want voor elk product is er een duurzame variant! Karen vindt zichzelf bij lange na nog niet perfect als het gaat om duurzame boodschappen doen, maar ze gelooft ook niet dat dat kan. Ze is wel van mening dat als we allemaal onze kleine bijdrage leveren we al een heel eind komen.

Het Bucketlist boek voor een groene wereld
‘Het Bucketlist boek voor een groene wereld. 150 dingen die je zelf kunt doen om de wereld te redden’ is geen leesboek zoals de vorige twee, maar meer een doeboek. Dit boek spoort je namelijk aan om 150 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten te doen die jou uitdagen om de wereld te redden. Verbreek bijvoorbeeld je record onder de douche, neem deel aan een beach cleanup, ga een avondje sterren kijken, kies voor een staycation en organiseer een zero-waste picknick of een giftswap. Het zijn maar enkele onderwerpen uit de lijst met 150 ideeën voor een duurzame levensstijl. Laat je inspireren, wie weet ontdek je wel dingen die je voor vast in je dagelijkse leven kan inbrengen!

Foto: Unsplash

Lees ook: Must see: Our Planet

Geef een reactie