Verkiezing Dom Bontje 2019

Dom Bontje 2019

Vorig jaar was Famke Louise het Domste Bontje van 2018. Dit jaar is Bont voor Dieren op zoek naar een opvolger die naar huis mag met de titel Dom Bontje 2019. De genomineerden zijn rappers Lil’ Kleine, Donnie en Boef, zangers Gerard Joling en Samantha Steenwijk en voetbalster Jackie Groenen. Op wie stem jij?

Het is de eerste keer dat er zoveel rappers tegelijk genomineerd zijn. Maar genomineerd worden gebeurt niet zomaar. Lil’ Kleine, Donnie en Boef zijn dit jaar namelijk gespot met coyotebont en vossenbont. Gerard Joling heeft blijkbaar niet geleerd van zijn ‘winst’ in 2008, want ook dit jaar ging hij volgens Bont voor Dieren de mist in met een riante kraag van coyotebont. Bij de omstreden foto op Instagram zette hij bovendien #fakefur. Zangeres Samantha Steenwijk hulde zich in een kraag die is gemaakt van maar liefst twee wasbeerhonden en Jackie Groenen had een dier op haar hoofd.

Wie is volgens jou het Dom Bontje 2019? Stemmen op jouw ‘favoriet’ kan tot en met 31 december. 

Foto: Unsplash

Lees ook: Hoe diervriendelijk is jouw kleding?

Geef een reactie