Must see: Gefileerd

Gefileerd

Donderdag 9 januari begint het vervolg op het programma Genaaid, namelijk het programma Gefileerd. Ook in dit programma neemt Jennifer Hoffman vijf twintigers mee op reis. Nu echter niet om te ervaren hoe het is om in de kledingindustrie te werken, maar om in Thailand te ondervinden hoe daar kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd.

Thailand
Vijf foodies – een fastfoodliefhebber, eiwit-eter, sushifan, bewuste eter en een sparerib-koningin – krijgen de kans om onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk een viergangendiner te bereiden. Maar voordat ze dat mogen doen, staat hun eerst een andere grote uitdaging te wachten. Ze gaan namelijk kennismaken met diverse schakels van de productie van voedsel. Dat doen ze in Thailand; een van de grootste voedselexporteurs ter wereld. Ze gaan hier de rauwe realiteit van het slachthuis, de schokkende praktijken op vissersboten en de ingrijpende gevolgen van onze vraag naar goedkope rijst ondervinden.

Ogen openen
Net als bij het programma Genaaid hoopt presentatrice Jennifer Hoffman dat deze serie de ogen van mensen opent. “Mens, dier en milieu hebben aan de andere kant van de wereld zwaar te lijden onder onze massaconsumptie. Dat we het niet zien, betekent niet dat het er niet is.”

Ga jij donderdagavond kijken? Gefileerd is vanaf dan elke donderdag om 20.55 uur te zien op NPO 3.

Bron: EO / Foto: Ferry Knijn

Lees ook: 6 dingen die we kunnen leren van het programma Genaaid

Geef een reactie