Must see: 3 documentaires op Netflix

Documentaires

Krijg je je tijd niet om? Misschien zijn onderstaande documentaires, te bekijken via Netflix, wel iets voor jou!

A Plastic Ocean (2016)
In A Plastic Ocean stuit journalist Craig Leeson tijdens zijn zoektocht naar de blauwe walvis op een enorme plastic soep. De documentairemakers reizen in een periode van vier jaar naar twintig locaties over de hele wereld om de fragiele staat van onze oceanen te onderzoeken. Ze komen achter de alarmerende waarheid van de plastic vervuiling in onze oceanen en laten werkende oplossingen zien die direct gebruikt kunnen worden.

Minimalism: A Documentary about the Important Things (2015)
Hoeveel spullen bezit je? Voor de meeste mensen zijn er dat teveel om op te noemen en er wordt constant op zoek gegaan naar iets nieuws. Je mobiele telefoon die ooit het allernieuwste model was, is nu gedateerd en een bron van ongeluk geworden terwijl hij eigenlijk nog perfect werkt. Het consumentisme viert hoogtij met stress en ongeluk tot gevolg.

Our Planet (2019)
Our Planet is een achtdelige natuurdocumentaire met David Attenborough als verteller. De serie laat de wonderen van de natuur zien: wilde diersoorten, spectaculaire wildlife taferelen en waardevolle natuurlijke leefgebieden. Ook is er aandacht voor ecologische problemen en de impact van de mens op de natuur.

Foto: Unsplash

Lees ook: Must see: Bont Girl

Geef een reactie