Duurzame tips voor onderweg

Duurzaam onderweg? Dat doe je zo!

Neem je eigen waterfles mee
Herbruikbare waterflessen heb je in allerlei soorten en maten, van plastic tot roestvrijstaal. Gelukkig hebben al steeds meer mensen zo’n waterfles. En dat is maar goed ook. Want je kan natuurlijk wegwerpflesjes hergebruiken, maar daar zitten ook een paar nadelen aan. Door slijtage van deze wegwerpflesjes kunnen er namelijk schadelijke chemicaliën uit het plastic in je water komen. Daarnaast kunnen schadelijke bacteriën zich makkelijker nestelen in wegwerpflesjes.

Neem je eigen koffiebeker mee
Ook een koffie- of theebeker heb je tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren. En een leuke bijkomstigheid is dat je op een heel aantal plekken korting krijgt op je koffie of thee wanneer je je eigen beker meeneemt. Dat is, onder andere, het geval bij de Kiosk op treinstations en bij Starbucks.

Stop standaard een boodschappentas in je tas
Stop standaard een (opvouwbare) boodschappentas in je hand- of werktas. Wanneer je dan een keer onverwachts boodschappen gaat doen, heb je gewoon een herbruikbare tas bij je en hoef je niet alsnog een plastic wegwerptasje te kopen. Het beste is als deze tas gemaakt is van gerecycled plastic of van jute.

Neem herbruikbaar bestek en een rietje mee
Eet je onderweg? Neem dan een herbruikbaar besteksetje mee, zoals deze, zodat je geen plastic wegwerpbestek hoeft te gebruiken. En ga je op het terras een drankje drinken? Vraag dan om een drankje zonder rietje en gebruik je eigen meegenomen rietje, zoals deze.

Foto: Pinterest

Lees ook: 6 tips voor een duurzamere keuken

Geef een reactie