Must see: 4 natuurdocumentaires

Natuurdocumentaires

Wist je dat sommige diersoorten het orgaan van Jacobson hebben; dat er pinguïns zijn die helemaal niet van sneeuw houden; en dat die stoere gorilla’s niet van regen houden? Ikzelf vind het echt geweldig om naar natuurdocumentaires met al die schattige dieren (ja, ook bruine beren vind ik schattig) te kijken. En ze zijn ook nog eens super leerzaam! Dus mocht jij je deze zomer een keertje vervelen, dan heb ik hieronder wat suggesties voor je op een rijtje gezet.

Het echte leven in de dierentuin
Op NPO Start kan je nu alle twee de seizoenen van ‘Het echte leven in de dierentuin’ gratis bekijken. In deze documentaireserie krijg je een kijkje achter de schermen bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Je krijgt onder andere te zien hoe getraumatiseerde bruine beren langzaam weer echt beer worden in het berenbos en hoe de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen een kleintje krijgen. Een ideale serie om te bingewatchen op een regenachtige dag!

Tall & Tiny: Nature’s Extremes
Op Videoland staat de documentaire ‘Tall & Tiny: Nature’s Extremes’. Zoals de titel al suggereert, leer je in deze documentaire meer over de grootste én kleinste plant- en diersoorten op de verschillende continenten. Loretta Schrijver heeft deze documentaire van 48 minuten ingesproken. Ideaal als je geen zin hebt om een serie te volgen!

Our Planet
Op Netflix is de miniserie ‘Our Planet’ te vinden. In acht afleveringen vertelt David Attenborough met zijn prettige stem over het natuurschoon van onze planeet. Maar niet alleen de mooie kanten van onze aardbol komen aan bod, ook de gevolgen van klimaatverandering worden belicht. Lees er hier meer over.

Night on Earth
Op Netflix is nog een andere miniserie te vinden, namelijk ‘Night on Earth’. In deze zesdelige serie wordt het leven van dieren die ’s nachts actief zijn onthuld. Dit was mogelijk met behulp van de modernste technologie voor weinig licht.

En heb je hierna nog steeds geen genoeg van natuurdocumentaires? Kijk dan, bijvoorbeeld, op Netflix bij ‘Meer zoals dit’ en ontdek wat er nog meer opstaat. Netflix staat namelijk vol met zulk soort documentaires!

Foto: Unsplash

Lees ook: Must see: Rambam over CO2-compensatie

Geef een reactie