3 nieuwe documentaires op Netflix

Documentaires

Op Netflix zijn sinds kort weer drie nieuwe documentaires te zien. A Life On Our Planet en Kiss the Ground zijn echte aanraders als je meer wilt weten over klimaatverandering en over hoe de mens daar invloed op heeft. My Octopus Teacher is een aanrader als je, net als Craig Foster, helemaal geïntrigeerd bent door octopussen (of als je maar een beetje geïntrigeerd bent en dan kom je er in deze documentaire achter hoe speciaal deze dieren zijn).

A Life On Our Planet
David Attenborough kennen we natuurlijk van de prachtige natuurdocumentaires (zoals Our Planet) die door hem zijn ingesproken. A Life on Our Planet is ook zo’n natuurdocumentaire, maar dan net iets activistischer dan we voorheen van David Attenborough gewend waren. In deze documentaire laat hij zien hoe de mens de natuur (op een negatieve manier) heeft beïnvloed én toont hij ons zijn toekomstvisie.

Kiss the Ground
Volgens de makers van Kiss the Ground laten veel documentaires die het klimaatprobleem behandelen de kijker achter met een gevoel van machteloosheid. Dat wilden ze veranderen. Daarom laten zij zien dat dé oplossing voor het klimaatprobleem onder onze voeten ligt; aarde.

My Octopus Teacher
Filmmaker Craig Foster besefte dat octopussen erg speciale dieren zijn toen hij er een zag in een Zuid-Afrikaans kelpwoud. Hij besloot haar (de octopus) elke dag te bezoeken, bouwde er een bijzondere band mee op en leerde een heleboel van haar.

Foto: Unsplash

Lees ook: Must see: 3 documentaires op Netflix

Geef een reactie