Beautymerken

Hier vind je ANNA’s favoriete vegan én dierproefvrije merken op het gebied van beauty!

Omdat dit favorieten zijn, is de lijst hieronder niet compleet. Wil je meer weten over vegan en dierproefvrije beautymerken, kijk dan eens op de websites van Naoki en Ethical Elephant!

Hema BAE

Hema B.A.E.
B.A.E. (before anything else) is een beautymerk van Hema. Alle producten, van lipgloss tot wenkbrauw- poeder en van make-up primer tot eau de toilette, zijn 100% vegan én cruelty-free. En dat alles natuurlijk voor fijne Hema prijsjes!

ELF

E.l.f.
E.l.f. (eyes lips face) is een Amerikaans cosmetica- merk met een erg gevarieerd assortiment dat ook verkrijgbaar is in de webshop van Douglas. Behalve make-up heeft het merk ook een ruim assortiment aan make-up kwasten. Alles voor een zeer betaalbare prijs. Maar het allermooiste van alles is dat dit merk zowel dierproefvrij als vegan is.

Catrice

Catrice
Catrice is een cosmeticamerk verkrijgbaar bij Kruidvat. De lipsticks, mascara’s, blushes, etc. van dit merk zijn dierproefvrij en sommige producten zijn zelfs vegan. Welke producten vegan zijn, is terug te vinden op de website van het merk en in de Kruidvat winkels.

Naïf

Naïf
Naïf is een huidverzorgingsmerk voor baby’s en vrouwen. De producten bevatten geen poespas, enkel ingrediënten die nodig zijn. Daarnaast streeft het merk naar duurzame, 100% gerecyclede verpakkingen en navelverpakkingen.

Kiko Milano

Kiko Milano
Kiko Milano heeft als missie dat iedere vrouw zich het beste op het gebied van cosmetica kan veroorloven, zonder een gat te slaan in haar budget. Dat is natuurlijk super fijn, maar behalve dat is Kiko Milano ook een merk dat enkel dierproefvrije make-up en verzorgingsproducten verkoopt!

EcoTools

EcoTools
EcoTools heeft als doel om vrouwen zowel van buiten als van binnen mooi te laten voelen. Het merk heeft daarom make-up kwasten ontworpen die milieuvriendelijk, chique, van hoge kwaliteit én betaalbaar zijn. Deze kwasten zijn ook gewoon bij Etos en Kruidvat verkrijgbaar.

Avril

Avril
Avril is een Frans merk dat natuurlijke cosmetica- producten maakt, zowel make-up als gezichts- en haarverzorgingsproducten, voor vrouwen én voor mannen. Avril verkoopt enkel dierproefvrije producten, daarnaast zijn sommige producten ook vegan!

Dr van der Hoog

Dr. Van der Hoog
Dr. Van der Hoog is een gezichtsverzorgingsmerk met onder andere gezichtsreiniging, -scrub en -maskertjes in het assortiment. Alle producten zijn dierproefvrij! Daarnaast bevatten de gezichtsverzorgingsproducten natuurlijke ingrediënten.

Lush

Lush
Lush is een merk met veel verschillende beautyproducten. Ze hebben verzorgingsproducten zoals deodorant en conditioners, maar ook make-up zoals mascara’s en highlighters. Alle producten worden handgemaakt, worden niet getest op dieren en zijn vegetarisch. Sommige producten zijn vegan. Daarnaast zijn veel van hun producten ook verpakkingsvrij!

Kruidvat Nature

Kruidvat Natures
Kruidvat Natures is het vegan gezichtsverzorgingsmerk van Kruidvat, met producten als micellair water en dag- en nachtcrème in het assortiment. Het merk heeft drie productlijnen: één voor de jonge huid, één voor de ouder wordende huid, en één voor de gevoelige huid. Behalve vegan zijn deze producten natuurlijk ook dierproefvrij.

Boho

Boho
Boho is een Frans make-up merk met biologische en vegan make-up die niet is getest op dieren. Het merk heeft zowel make-up als make-up borstels in het assortiment. De verpakkingen zijn milieuvriendelijk, ze zijn namelijk gemaakt van gerecycled papier en plastic.