Modemerken

Hier vind je ANNA’s favoriete eerlijke én duurzame modemerken!

Omdat een aantal merken buitenlands zijn, kan het wat lastiger zijn om daar kleding te bestellen (denk aan verzend- en importkosten). Gelukkig zijn er een aantal Nederlandse webshops, zoals Take it slow, Wolf and Storm en Sophie Stone, die veel van deze leuke merken in hun assortiment hebben.

Unrobe

Unrobe
Unrobe is een Nederlands merk met de slogan ‘dressing people by undressing the industry’. Dat houdt in dat hun productieproces niet schadelijk is voor mens en milieu en dat het merk hun ecologische voetafdruk minimaliseert. Daarmee bespaarden ze al miljoenen liters aan water, honderden kilo’s aan chemicaliën en duizenden kilo’s aan CO2-uitstoot.

Jann n June

Jan ‘n June
Jan ’n June is een Duits kledingmerk, opgericht in 2013. Het merk produceert minimalistische en duurzame kleding voor mannen én vrouwen. De kleding van het merk is GOTS gecertificeerd wat onder andere inhoudt dat de kleding voor minstens 70% bestaat uit biologisch textiel en dat er slechts minimaal gebruik wordt gemaakt van chemicaliën.

Kings of Indigo

Kings of Indigo
Kings of Indigo is een Nederlands modemerk met fashion items voor mannen én vrouwen, van rokken tot T-shirts en van jeans tot sweaters. Het merk produceert hun kleding op een duurzame manier, zowel op sociaal gebied als op het gebied van milieu. En dat zonder aan kwaliteit af te doen. Zo zijn hun jeans voor 50% gemaakt van gerecycled katoen.

People Tree

People Tree
Het Britse People Tree bestaat al sinds 1991. Vanaf die tijd nemen ze al hun verantwoordelijkheid als het gaat om het milieu. Dat houdt onder andere in dat hun kleding zoveel mogelijk wordt gemaakt van natuurlijke materialen, waarbij plastic en giftige stoffen worden vermeden. Daarnaast ondersteunt het merk boeren, producenten en ambachts-lieden door ze een meer dan eerlijke prijs te betalen.

Noumenon

Noumenon
Noumenon is een merk dat is geïnspireerd door de noumenale wereld van Kant. De visie van het merk is om diervriendelijke kleding te maken die op een ethische manier is geproduceerd. De tijdloze kledingstukken worden gemaakt van linnen, biologisch katoen, Tencel (gerecycled houtpulp), maar ook van gerecyclede en left-over stoffen.

MUD Jeans

MUD Jeans
MUD Jeans heeft tot doel om de mode-industrie te veranderen. Dat doen ze door te beginnen met het meest populaire kledingstuk, namelijk de jeans. Bij MUD Jeans streven ze ernaar dat ethisch geproduceerde kleding van hoge kwaliteit toegankelijk is een breder publiek. Daarnaast worden kapotte kledingstukken gratis door het merk gerepareerd.

ArmedAngels

ArmedAngels
Het merk ArmedAngels produceert kleding voor mannen en vrouwen en heeft een breed assortiment. Het merk produceert deze kleding door enkel gebruik te maken van hernieuwbare en gerecyclede materialen. Daarnaast kleurt en bleekt het merk hun kleding zonder gebruik te maken van giftige toevoegingen. Een ander leuk feitje is dat 90% van de collectie vegan is!

Rove

Rove
Rove is een Australisch vrouwenlabel, gevestigd in het stranddorpje Byron Bay en geïnspireerd door de reislustige vrouw. Elk kledingstuk van dit merk is gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast wordt er samengewerkt met twee producenten in Bali waar de kleding op een ethische manier wordt geproduceerd.

Alchemist

Alchemist
Het merk Alchemist wil luxueuze fashion combineren met een ethische lifestyle, want fashion en ethiek zijn even belangrijk. Daarom wordt hun kleding gemaakt van materialen van duurzame bronnen. Daarnaast wordt de kleding verpakt in biologisch afbreekbare verpakkingen, en wordt de CO2-uitstoot teruggedrongen (door bijvoorbeeld de productie zoveel mogelijk in Europa te laten plaatsvinden).